Vår historia

Matsmart grundades 2014 av tre vildhjärnor.

Erik, Kalle och Uffe såg hur ätbar mat kastades och bestämde sig för att göra någonting åt det. Deras spaning:

  • Utmaningen med mat som riskerar att bli matsvinn: holy smoke! Enorm och global!
  • Världens befolkning står inför en omställning till att leva mer hållbart. Tänk om en kan hjälpa till med det - på ett nytt sätt - som är kul, lätt och billigt?
  • Alla, oavsett storlek på plånbok, gillar att göra en bra affär - att fynda helt enkelt!

Så de kurade ihop sig i en liten källarlokal och byggde en hemsida med hjälp av ett 40 dollars-verktyg de hittade på nätet.

Idén fick fäste hos sannolikt världens smartaste kunder och ansvarstagande leverantörer. Inom kort spenderade de dagar och nätter med att packa lådor medan beställningarna fortsatte att öka. Snabbt! Deras idé blev till en rörelse. Hade de till och med startat revolution?

Därefter har det gått ännu snabbare! 2015 flyttades lagret från Stockholm till Katrineholm, juni 2017 korsades Östersjön och 2019 togs klivet över sundet. Det visade sig att de finska och danska grannarna var minst lika smarta!

Resultatet? Framförallt har vi tillsammans med kunder och producenter räddat otroliga mängder mat som riskerat att bli matsvinn. Och vi har riktat lampan mot en av vår tids största utmaningar. Resan mot vår vision "en värld utan matsvinn" (en ska ju sikta högt, right?) är inledd. Och resan har bara börjat!